Beze Nedir Nasıl Yapılır ?

Feki

Global Mod
Global Mod
Beze, yemeklerde kullanlan ve cogunlukla seker kullanlarak yaplan, tatl bir tarif olarak tanmlanabilir. Cogunlukla tatllarn uzeri suslenirken veya pastalarn icerisine konulurken kullanlan beze, hafif, sekerli ve kolay pisirilebilen bir urundur. Gunumuzde beze, cikolata veya krema gibi seselenmis malzemeler ile de sunulmaktadr.

Beze, genellikle seker, yumurta ak ve un ile yaplmaktadr. Beze yaparken, oncelikle seker ve yumurta ak cok iyi bir sekilde crplarak karstrlr. Bu karsm seker erime noktasna yaklasana kadar stlr. Ardndan un ilave edilir ve karstrlr. Kvam ve kvam tutmak icin, miktarna gore su veya sut eklenebilir. Son olarak, yumusak bir hamur elde edilene kadar karstrlr.

Beze Nasl Hazrlanr?

Beze, seker, yumurta ak ve un gibi temel malzemelerin kullanlmasyla hazrlanr. Oncelikle, bir kap icerisinde seker ve yumurta ak cok iyi bir sekilde karstrlr ve bu karsm ksk ateste eritilir. Sonra un ilave edilir ve karstrlr. Kvam tutmak icin, miktarna gore su veya sut eklenebilir. Kvamnn duzgun olmas icin, karsmn kvamn kontrol etmek gerekir. Karsmn yumusak bir hamur olmas gerekmektedir. Son olarak, elde edilen hamur, tepsiye ya da corek kalplarna sekil verilerek frnda pisirilir.

Beze Nasl Sunulur?

Beze, genelde uzeri suslenmis veya pastalarn icerisine konulan, hafif ve sekerli bir tatl olarak sunulur. Beze, cikolata veya krema gibi seselenmis malzemelerle de suslenerek sunulabilir. Beze, cogunlukla pastalarn icerisine konularak suslenir veya uzerine cesitli sos veya serbet gibi seselenmis malzemeler konulabilir.

Beze, yemeklerde sk sk kullanlan ve hafif, sekerli ve kolay pisirilebilen bir tatldr. Beze, seker, yumurta ak ve un gibi temel malzemelerin kullanlarak yaplmaktadr. Beze, cogunlukla uzeri suslenmis veya pastalarn icerisine konulan, hafif ve sekerli bir tatl olarak sunulmaktadr.