Clippers, Jazz'i mağlup ederken James Harden 31 dakikada 41 sayı attı

Birumut

New member
Kawhi Leonard, Clippers'ın soyunma odasında elinde bir tabak yemekle medyanın önünden geçti, ruh hali iyi görünüyordu. Medyaya bile konuştu – ne kadar kısa olursa olsun.

“Naber?” Leonard dedi. “Naber? Naber?”

Gerçekten de Leonard'ın durumu nedir ve sağ dizindeki sakatlık nedeniyle sezonun ilk 27 maçını kaçırdıktan sonra ilk sezonuna ne zaman çıkacak?

Clippers'ın Pazartesi gecesi Intuit Dome'da Utah Jazz'i 144-107 yenmesinden önce, Clippers koçu Tyronn Lue'ye takımın Leonard için antrenman planları ve yaklaşan Dallas ve Memphis gezisinde onlara katılıp katılmayacağı soruldu.

Lue, “Şu anda seyahat etme konusunda emin değilim” dedi. “Henüz belirlenmedi. Yani, bu geceden sonra, yarından itibaren her şeyi yeniden değerlendirme ve yarından sonra yola çıkma şansı bulacağımızı göreceğiz. Bakalım neler olacak.”

James Harden'ın 11'e 17 şutunda 41 sayı attığını gören Clippers, Jazz'e karşı 11'e 7 üç sayılık atışlar da dahil olmak üzere, perşembe ve cumartesi günü Mavericks'le oynayacakları maçtan önceki iki gün boyunca sahalardan uzak kalacak. Clippers, Memphis'e karşı yolculuğunu 23 Aralık'ta tamamlayacak.

Lue'ya, forvetin geçen hafta iki temassız antrenman seansına katılmasının ardından Leonard'ın nasıl bir ilerleme kaydettiği soruldu.

“Çok iyi ilerledim” dedi Lue, “evet, çok iyi ilerledi.”

Peki Leonard önümüzdeki üç veya dört maçta ya da birkaç hafta içinde geri dönmeye yakın mı?

“Emin değilim” dedi Lue.

Daha sonra Lue'ya cevabı kimin bilebileceği soruldu ve gülerek, soruyu soracak kişinin Clippers'ın basketbol operasyonları başkanı Lawrence Frank olacağını söyledi.

Lue, “Onlarla konuş” dedi. “Başımı belaya sokmaya çalışıyorsun dostum.”

Lue'ya muhabirlerin Leonard'ın potansiyel dönüş zaman çizelgesi hakkında yanlış varsayımlarda bulunmak istemedikleri söylendi.

Lue gülerek, “Ve yanlış bir şey söylemek istemiyorum” dedi. “Yani bilmiyorum.”

Ancak Lue iyimserlik için biraz yer sağladı.

Lue, “Seyahat etme ihtimali var” dedi. “Bu henüz belirlenmedi, o yüzden öğreneceğiz.”

Leonard en son Nisan ayında Mavericks'e karşı play-off'ta forma giymişti.

Temmuz ayında Las Vegas'ta USA Basketball'da çalıştı ancak sonunda evine gönderildi ve Paris Olimpiyatları'nda oynamadı.

Leonard geçen sezon maç başına 23,7 sayı, 6,1 ribaund ve 3,5 asist ortalamalarıyla takımının en iyi ortalamasına ulaşmıştı. %52,5 sahadan, %41,7 üçlük isabetiyle oynadı.

Bu arada Clippers, bobblehead gecesinde maçı yedek kulübesinden izleyen Leonard olmadan ilerlemeye devam ediyor.

Harden, Leonard'ın antrenmanlara dönmesinin “harika” olduğunu söyledi.

Harden, “Sanırım onu tam bir antrenmana çıkaracağımız için daha heyecanlı olacağız” dedi. “Gerçekte temas antrenmanımız yok, ancak yaptığımızda sadece temas antrenmanı ve ardından oyunlar. Bu yüzden mahkemeye doğru yavaş yavaş geri dönüyor ve acele etmiyor. O ne zaman hazır olursa biz de onun için hazırız.”

Clippers'ın sezonun en yüksek puanına ulaştığı maçta Harden, seri tarihinde tek bir sezonda birden fazla 40 puanlık maça çıkan dokuzuncu oyuncu olarak büyük bir ilerleme kaydetti.

Harden ilk çeyrekte 24 sayı atarak Clippers tarihinde bir çeyrekte en çok sayı atan ikinci oyuncu oldu. Bu çeyrekte dokuzda altıda, üç sayı aralığında yedide beş ve serbest atış çizgisinden sekizde yedideydi.

Onun çalışması, Clippers'ın devre arasında 81-47 öne geçmesine yardımcı oldu; bu sezon bir yarıda en fazla sayıyı attılar.

Harden, oyununun “en başından beri” iyi olduğunu hissettiğini ve bu yüzden atak yapmaya devam ettiğini söyledi.

“Ben hep böyle hissediyorum” dedi. “Sadece ateş edersen o zaman durum farklıdır. Bunu yapmadığınızda, biraz rahatlarsınız. Ama evet, oyunu kazandığım için mutluyum. Adamların galibiyet sütununa geri dönmeleri beni mutlu etti.”