Clippers potansiyel talipleri savuşturdu, Tyronn Lue'nun sözleşmesini uzattı

Birumut

New member
Anlaşma hakkında kamuoyuna konuşmaya yetkili olmayan kişilere göre Tyronn Lue ve Clippers, kendisini NBA'deki en yüksek maaşlı koçlardan biri yapacak beş yıllık, 70 milyon dolarlık sözleşme uzatma konusunda anlaştı.

Clippers uzatmayı Çarşamba günü duyurdu ancak şartları açıklamadı.

Görüşmelere aşina olmayan bir kaynağa göre, taraflar Clippers'ın sahibi Steve Ballmer ve basketbol operasyonları başkanı Lawrence Frank'ın Lue'nun menajeri Klutch Sports'tan Andy Miller ile pazarlık yaparken bir anlaşmaya varmaya odaklandığı bir anlaşma üzerinde ilerleme kaydediyordu. bunları kamuoyu önünde tartışmak.

Clippers, NBA'in en iyi koçlarından biri olarak kabul edilen Lue'yu takımda tutarak gelecek sezon Intuit Dome'a geçiş için temel taşlarından birine sahip oldu. Lue'nun kontratının bitmesine bir yıl kalmıştı.

Clippers'ın Batı Konferansı play-off'larının 6. maçında Dallas Mavericks'e yenilmesinin ardından Lue, takımda kalma ve bir anlaşma sağlama arzusunu dile getirerek, “Buraya zıplamaya, her yere gitmeye gelmedi” dedi. .”

Kısa elli Clippers elendikten sonra Lue, “Burası benim olmak istediğim yer ve umarım onlar da aynı şekilde hissediyorlardır” dedi. “Buraya geldiğimden beri bundan daha iyi bir deneyim yaşamadım. Bay Ballmer bana, ben burada olmasaydım öğrenilemeyecek pek çok farklı şey gösterdi. … Yani, sahibiyle, yani ön büroyla harika bir ilişkiye sahip olmak harika. Bu yüzden uzun vadede burada olmayı çok isterim.”

Lue, Clippers'ı bu sezon 51-31'lik bir rekora taşıyarak Batı'nın en iyi dördüncüsü oldu ve 2016-17'den bu yana en fazla galibiyet elde etti. Dört sezonda 184-134'lük bir rekora sahip ve seriyi 2020-21'de ilk konferans finallerine taşıdı. Ancak o zamandan beri Clippers ilk turu geçemedi.

Lue, bu sezonun sonuna kadar Clippers'ta ve play-off'larda takımın en iyi oyuncusu olan Kawhi Leonard'sız sağlıklı bir şekilde ilerlemek zorunda kaldı. Leonard, sağ dizindeki iltihaplanma nedeniyle normal sezonun son sekiz maçını kaçırdı ve Mavericks'e karşı oynadığı altı maçın sadece ikisinde forma giydi.

Clippers ayrıca, gelecek sezon kendisine 48,7 milyon dolar kazandıracak olan anlaşmadan çekilip serbest oyuncu olabilecek Paul George'u ve James Harden'ı serbest oyuncu döneminde tutabilecekleri konusunda da umutlu.

Frank, Clippers'ın sezonu bittikten sonra medyaya verdiği çıkış röportajında Lue'yu övdü.

Frank, “Ty harika bir yıl geçirdi” dedi. “Umudumuz Ty'ın uzun süre LA Clippers'ın koçu olması. O inanılmaz bir ortak. Onu bir insan olarak ve bir antrenör olarak seviyorum. Onun elit antrenörlerden biri olduğunu düşünüyorum… Bu yüzden Ty'ın uzun süre burada olmasını umuyoruz.”