Clippers Warriors'ı yendi ve NBA playofflarında beşinci tohum aldı

Birumut

New member
San Francisco – Adım adım, Clippers NBA playofflarını yapma hedeflerine doğru ilerlediler.

Son adım Pazar günü geldi ve her ikisi için son normal sezon maçında otomatik bir sezon arayışı arayan Golden State Warriors'a karşıydı.

Takımlar tüm oyuna ayak başparmağa gittiler, o kadar ki kaderlerini belirlemek için fazladan beş dakikalık fazla mesai ile savaştılar, sonuç nihayet James Harden'in debriyaj oyunu ve Clippers'ın Chase Center'da 124-119 galibiyetiyle kaçmasına izin veren iki üfleme fırsatı.

Clippers playofflara 5 numaralı tohum olarak ilerliyor ve bu hafta sonu Denver'daki Nuggets ile karşılaşacaklar.

Clippers teknik direktörü Tyronn Lue, “Böyle gecelerde, bu gerçekten bir şey ifade ettiğinde,” dedi. “Dediğim gibi, playofflara, sezon boyunca koyduğunuz tüm zor işlere yapıyorsunuz, bu noktaya geldiğinde çok büyük. Sadece adamlarımızla gurur duyuyorum, sayılmak ve kursu kalmak ve o omzunuzla tüm omzunuzla oynamak.”

Ancak Buddy Hield, Clippers ile birlikte üç işaretçiyi kaçırıncaya kadar, 5.1 saniye uzatmada kaldı.

Harden 39 puan (fazla mesaide 12), 10 asist ve yedi ribaunt ve Warriors için 36 puan alan Stephen Curry'den uzun bir kucaklama ile bitirdi.

Kawhi Leonard, Clippers'ın sadece üçe çıkmasına izin veren 6.1 saniyelik iki serbest atıştan birini yaptı, ancak hala 33 puan, yedi asist ve altı ribaunt vardı.

Curry, dördüncü çeyreğin sonlarında Clippers üzerindeki ısıyı yükseltti ve Warriors'ı 1 dakika, 55 saniye kaldı. Ancak Clippers güçlü tuttu, iki kez gol attı ve daha sonra 32 saniye kala topu ters çevirmek için köri aldı.

Ancak Clippers, Leonard'ın Draymond Green tarafından yakından korunurken bir atışı kaçırdıktan ve oyunu 111'de fazla mesaiye gönderdikten sonra dördüncü sırada oyunu kapatamadı.

Ivica Zubac 22 sayı ve 17 ribaunt aldı ve bir kesme makinesi olarak tarih yapmaya devam etti, sezondaki 1.010 ribauntunu bu kilometre taşına ulaşmak için franchise tarihinde beşinci oyuncu yaptı.

Sezonun 59. çifte çiftini güvence altına aldı, NBA'de en çok ikinci sıraya bağlandı ve franchise tarihinde bir sezonda beşinci sırada yer aldı.

Clippers ilk çeyrekte güçlü başladı ve ilk dört atışını yaptı ve bu süreçte 22-17 öne geçti.

Ancak çeyreği güçlü bitirmediler, topu ters çevirmediler, çekimleri kaçırdı, ikinci çeyreğe girerek sekizden düşmesi için 16-3'lük bir koşuyu bıraktılar.

Ancak bu Clippers bırakmıyor ve ikinci çeyrekte, zil sesi duyulana kadar oynamadılar.

Curry, ikinci sırada üç işaretçiyi deldikten sonra, Norman Powell 36 metrelik üç işaretçiyi deldi, çünkü buzzer Clippers'a yarıda iki puanlık bir kurşun vermek için ses çıkardı.