Clippers'ın hücumu Orlando'nun galibiyet serisine son verdi

Birumut

New member
NBA'in en iyi savunma kulüplerinden ikisi Çarşamba gecesi karşı karşıya geldi ve bununla birlikte Clippers ile Orlando Magic arasında bir mücadele beklentisi oluştu.

Clippers zaten en etkili hücum takımı değildi ve maç başına 109,2 sayı atarak ligdeki en az sekizinci takım oldu. Ve en az puanı (102.2) bırakan ve savunma sıralamasında ikinci (103.9) olan Magic takımıyla karşılaşmak zorunda kaldılar. Üstelik Magic, rakiplerinden hiçbirinin 100 sayıdan fazla sayı atamadığı altı maçlık bir galibiyet serisi sürüyordu ve tüm bunları, sakatlığı nedeniyle oyundan çıkan en iyi oyuncuları Paolo Banchero olmadan yapıyordu.

Clippers'ın karşı karşıya olduğu şey buydu ve sol diz arkası sakatlığı nedeniyle Norman Powell'dan yoksundu. Powell, şutlarının %49'unu ve üç sayılık atışlarının %48,7'sini yaparak takımın en skorer ismi (maç başına 23 sayı).

Ancak Clippers defansif olarak kendilerini koruyabileceklerini biliyordu ve hücumları oldukça iyi olduğundan üçüncü çeyrekte 19 sayılık bir üstünlük sağladılar ve Intuit Dome'da 104-93'lük bir galibiyet elde ettiler.

Ancak Clippers (9-7) üst üste üçüncü galibiyetini alırken bile Koç Tyronn Lue mutlu değildi.

Takımı topu 25 kez çevirdi ve savunma muhteşem olmasına ve Clippers %49,4 sahadan ve %50 (22'ye 11) üçlük isabetiyle şut atmasına rağmen, kötü top hakimiyeti, göremedikleri bir sorun olmaya devam etti. sallamak.

Bıkkın Lue, “Bunun kötü olacağını biliyorduk ama 25 top kaybı sadece… Hiç mantıklı değil” dedi. “Tahtanın her yerinde olmalıyız. Sadece basketbolla ilgileniyorum.”

Clippers'ın savunma havası, maç başına sadece 109,1 sayı vermesi, en az dördüncü olması, top çalmada ligin lideri olması, maç başına 10,3 top çalması ve savunma sıralamasında yedinci sırada yer alması (109,7) sayesinde geldi.

Dolayısıyla Clippers'ın Magic'i %44 şut oranı, üç sayı mesafeden %22,9 ve 100 sayının altında tutması sürpriz olmadı.

Lue, “Bu akşam savunmamız konusunda çok mutlu ve heyecanlıydım” dedi. “İyi bir iş çıkardığımızı, ayrıntılara gerçekten dikkat ettiğimizi, neyi almak istediğimizi anladığımızı ve oyuncularımızın bu konuda iyi bir iş çıkardığını düşündüm. Ancak hücumda daha iyi olmamız gerekiyor. %49 sahadan, %50 üçlük atıyorsunuz ve sonrasında 25 top kaybınız oluyor. Bu nedenle daha iyi olmamız gerekiyor.”

Clippers, Powell'ın yerine Amir Coffey ile başladı ve Coffey ilk üç üçlük atışını ve ilk dört şutunu ilk çeyrekte 11 sayı ile atarken, oyunu baştan itibaren isabetliydi. İlk yarıyı altıda beşte 14, üçte dörtte dört sayıyla tamamladı. Geceyi 10'a 6 şutta 18 sayıyla tamamladı.

Coffey, “Ben yedek kulübesinden çıkma veya başlama gibi dakikalara girmemeye çalışıyorum” dedi. “İsmim anıldığında işimi yapmaya çalışıyorum. Bu gece erkenden yola çıktım ve işe yaradı.”

Clippers oyuna girerken NBA'de en çok sekizinci kez topu çevirerek maç başına 15,4 kez topu kaleye gönderdi. Coffey medyaya konuşurken istatistik tablosuna baktığında kendisi bile dehşete düştü.

Coffey, “Topu çok fazla çevirdik” dedi. “Yani bu azaltmamız gereken bir şey. Böyle maçları kazanmak önemli. Bazı oyunlar…”

Coffey bir an duraksadı ve istatistik tablosuna tekrar baktı.

“Lanet olsun” dedi. “25 kişiydik. Evet, bu çılgınlık. Bunu bilmiyordum. Yirmi beş top kaybı, bu delilik.”

Powell'ın ne zaman döneceği konusunda ise Lue, yüksek skorlu guardının Cuma gecesi oynamayacağını, “sonrasını oradan göreceğiz” dedi.