James Harden, mücadele eden Clippers'ın 'kimliğimizi bulması' gerektiğini söyledi

Birumut

New member
Clippers antrenörü Tyronn Lue, sözlerinde ısrarcıydı. “Biz yumuşakız.”

Pazartesi günü Indiana Pacers'a karşı 133-116 mağlup olan ve Clippers'ı Batı Konferansı'nda beşinci sıraya gerileyen James Harden'ın Clippers'ın “kimliğimizi bulması gerektiğini” söylemesi sorulduğunda Lue'nun cevabı buydu.

Lue bunu daha önce de duymuştu; Paul George da Clippers'ın 17 Mart'ta Atlanta Hawks'a yenilmesinden sonra aynı şeyi söylemişti.

Lue yine iki yıldızına karşı çıktı ve bunu uzun soluklu bir cevapta söylemekten korkmuyordu.

“Şu anda bir kimliğimiz var mı? Um, sanırım evet, biz yumuşakız. Eğer buna böyle demek istersen, bu bir kimlik olabilir,” dedi Lue. “Mesela, zihinsel ve fiziksel olarak daha dayanıklı olmalıyız. Ama bizim bir kimliğimiz var. 26-5 yaşlarımızdayken harika bir kimliğimiz vardı. Yani ne zaman liderlik etmek istediğinizi seçip seçemezsiniz. Ne zaman bir kimliğe sahip olacağınızı seçip seçemezsiniz. İşleri doğru şekilde yapmak istediğiniz zamanı seçip seçemezsiniz. Yani her gece doğru şeyleri yapın, geri kalan her şey yoluna girecektir.

“Ve evet, bizim bir kimliğimiz var. Buna geri dönmeliyiz çünkü bunu yaşadık. Ancak maç kaybettiğinizde diğer tarafa gitmek kolaydır ve biz bunu yapmayacağız ve takımımızın bunu yapmasına izin vermeyeceğim. Ve ben katı fikirliyim. Ben her şeyi yaşadım, bu adamlar da öyle. … Yani bir kimliğimiz var ama şu anda kimliğimiz sarsıldı çünkü kazanamıyoruz ve işleri tutarlı bir şekilde doğru şekilde yapmıyoruz.”

Dördüncü çeyrekte 23 sayı kadar geride kalan Clippers, toparlanamadı ve Mart ayında 7-7'ye düştü. Çarşamba günü Chicago'ya karşı dört maçlık bir deplasmana çıktıklarında sezonlarını tekrar rayına oturtmaya çalışacaklar.

“Takımlar bize kolay gol atıyor. Harden, hücumda gol atmayı zorlaştırıyor” dedi.





Clippers ve dördüncü sırada yer alan Pelicans'ın rekorları aynı (44-27), ancak New Orleans sezon serisini 3-1 kazandıktan sonra eşitliği bozmayı elinde tutuyor.

Yediye üç şutta 11 sayı atan Harden, “Bu biraz sinir bozucu” dedi. “Sinir bozucu… Sanırım hepimiz neler olduğunu anlamaya çalışıyoruz.”

Kawhi Leonard ve George 26'şar sayı kaydetti. Kırık sol elini onarmak için ameliyattan sonra üç hafta boyunca sahaya çıkmayan Russell Westbrook, çok ihtiyaç duyulan enerjiyi sağladı ve maçı 18 dakikada 14 sayı, 7 asist ve 4 ribauntla tamamladı.

Westbrook, Clippers'ın mücadeleleri hakkında “Demek istediğim, tam olarak belirleyebileceğiniz bir şey değil” dedi. “Zor zamanlarda kolektif olarak bir araya gelmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bana göre sıkıntı, bir erkek olarak kim olduğunuzun ve ikincisi, bir takım olarak kim olduğunuzun gerçek bir ölçüsüdür. Ve bence şu an bir araya gelebilmemiz, oyun kazanmak için bildiklerimizi kullanabilmemiz ve oyunları bitirmek ve maçları kazanmak için birbirimize yardım etmek için kendimizi kullanabilmemiz için mükemmel bir zaman.

Lue, oyuncularına normal sezonun son 11 maçına odaklanmaları için yeni bir fikir veriyor.

“Hep 'fedakarlık'tan bahsediyoruz. Ama ben sadece adamlara bu kelimeden kurtulacağımı söyledim” dedi. “Sizin gibi çocuklar [in the media] 'çaba' deyin. Fedakarlıktan kurtuluyorum ve buna yatırım diyorum. Mesela takıma yatırım yapmak, maçları kazanmak için yapmamız gerekenlere yatırım yapmak gibi. Bu seninle ilgili olmayacak. Bu nasıl yaptığınla ilgili olmayacak. Takımın ne yaptığıyla alakalı. Yani fedakarlık demek yerine, [it’s] yatırım yapıyorum.”