Kawhi Leonard başlıyor ve Clippers, Miami Heat'i yenmek için ralli yapıyor

Birumut

New member
Clippers oyuncuları, üzerinde “LA STRONG” yazan tişörtler giydiler ve Clippers'ın genel seslendirme spikeri Eric Smith, Los Angeles'ı kasıp kavuran yıkıcı yangınlardan etkilenenlere cesaret veren bir oyun öncesi konuşma yaptı.

Smith, Intuit Dome kalabalığına şunları söyledi: “Duman kalkacak ve geri dönüp yeniden inşa edecekler çünkü burası LA ve bugün hepimiz birlikte duruyoruz; tek takım, tek Los Angeles.”

Clippers Çarşamba gününden bu yana ilk maçını oynadı, halsiz görünüyordu ve ilk yarıda 13 sayı gerideydi.

Ancak Clippers üçüncü çeyrekte güçlü bir savunma ve James Harden ile Norman Powell'ın oyunuyla kontrolü ele geçirerek Miami karşısında 109-98'lik bir galibiyet elde etti.

Basketbola dört gün ara veren Clippers, Los Angeles'ın bir felaketle nasıl başa çıktığını anlattı.

Clippers antrenörü Tyronn Lue, “Herkesin neler yaşadığını anlamak zordu” dedi ve şöyle devam etti: “Bütün şehir ve herkes birbirinin arkasında toplanıp arkadaşlarına, ailelerine ve komşularına destek olmak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. … Zor bir dönem. Bu yüzden biz sadece destek olmak için buradayız, basketbol oynayan insanları neşelendirmeye çalışmak, insanların yüzlerini gülümsetebilir miyiz görmek, insanları bir araya getirip getiremeyeceğimizi görmek, maçı izleyip farklı bir şeyler yapıp akıllarını bu işten uzaklaştırmaya çalışmak için buradayız. Ama şu anda zor zamanlar yaşıyoruz.”

Powell 29 sayı ve 6 ribaund, Harden ise 26 sayı ve 11 asistle oynadı. Clippers'ta pivot Ivica Zubac da 21 sayı ve 20 ribauntla 20-20'lik skorla üstün bir performans sergiledi. Bu onun en az 20 sayı ve 20 ribauntla ikinci kariyer maçıydı.

Zubac, “Bunu yapmak zor ama bu benim hedefimi koyduğum bir şey: '20-20 almak istiyorum'' dedi. “…Bunu yapabildiğime sevindim.”

Harden 26 sayısının 13'ünü üçüncü çeyrekte attı; buna Clippers'a asla teslim olmadıkları 11 sayılık bir üstünlük sağlayan zili yenen bir floater de dahil. Powell 29 sayısının 11'ini üçüncü sırada kaydetti. Saha içinde 17'de 12, üç sayı aralığında ise sekizde beş sayı kaydetti.

Maçın ardından Powell, trajediyle baş eden bir şehirde basketbol oynamanın zorluklarından bahsetti.

Powell, “Her şeylerini kaybediyorlar ve siz basketbola odaklanıyorsunuz” dedi. “Normalmiş gibi odaklanmak zor bir şey. Trajedilerin yaşandığı, yangınların yaşandığı bu şehirdesiniz. Ama dediğim gibi elimizde bir iş var, oynamamıza izin verdiler, o yüzden buna odaklanmalısınız.”

Clippers (21-17) üçüncü turda %55,5 saha içi şut oranıyla 36 sayı kaydetti. Ancak savunmada daha da etkileyiciydiler ve Heat'i %38,1 şut oranıyla 20 sayıda tuttular.

Lue, “Bölgenin (Miami oynadı) bizi yavaşlattığını, durgunlaştırdığını düşündüm” dedi. “Maçın başlarında hızlı kararlar alamadık. Ve böylece bir nevi durgunlaştık ve ikinci yarıda bir bölgeye karşı çok daha iyi bir iş çıkardığımızı düşündüm. … İlk yarıda hücum açısından pek iyi görünmüyorduk. İkinci yarıda bunu bir şekilde çözdük.”

Clippers forveti Kawhi Leonard, Miami Heat guardı Jaime Jaquez Jr.'ın önünde topu kontrol ediyor.

Clippers forveti Kawhi Leonard, Clippers'ın Pazartesi günü Intuit Dome'da aldığı 109-98'lik galibiyetin ilk yarısında Miami Heat guardı Jaime Jaquez Jr.'ın önünde topu kontrol ediyor.

(Jessie Alcheh / Associated Press)

Kawhi Leonard için bu, sezonun ilk 34 maçını sağ dizindeki iltihap nedeniyle kaçırdıktan sonra çıktığı üçüncü maçtı. Leonard iki maçta oynadı ve Salı gecesi çıkan yangının ardından ailesiyle ilgilenmek üzere Los Angeles'a dönmek için Çarşamba günkü Denver maçını kaçırdı.

Leonard'ın Pacific Palisades'te bir evi var.

Leonard geçen haftanın kendisi için nasıl geçtiğini anlatırken, “Sadece aileyi düzene sokmaya çalışıyorum, herkesin yerleştiğinden ve herkesin güvende olduğundan emin olmaya çalışıyorum” dedi.

Leonard 20 dakika 44 saniye oynadı ve üçe dokuz şutunda altı sayı kaydetti; buna üç sayılık denemelerinin üçünü de kaçırmak da dahil. Dakika kısıtlaması nedeniyle dördüncü çeyrekte oynamadı.

Leonard, “Takımın kazanmasına yardımcı olmak için işimi yapmaya çalışıyorum” dedi. “Tek yaptığım bu. Ve evet, kendimi iyi hissediyorum. Sahada kendimi iyi hissettiğim sürece hızlı hareket edebiliyorum, yerlerime ulaşabiliyorum ve tek aradığım şey bu.”

Miami All-Star pivotu Bam Adebayo (sırt yaralanması) Miami adına oynamadı (20-18).