Kawhi Leonard'ın büyük gecesi rehabilitasyon sırasında yapım ayları oldu

Birumut

New member
Kawhi Leonard'ın takım arkadaşları, Clippers'ın yıldızı ileri ne kadar vücudunu zirveye çıkarmaya adadı.

Vücudunun ona ihanet ettiği zamana rağmen Leonard'ın kursu nasıl kaldığını izlediler. Deneme zamanlarında Leonard'ı sağlık sorunları ile desteklediler çünkü kendine acıma içinde nasıl yürümeyi reddettiğini gördüler.

Medya, birçok takım arkadaşının etrafta olmadığı günler ve gecelerde rehabilitasyon sırasında Leonard'ın perde arkasında ne yaptığını biliyorlar.

Bu sezon laboratuvarda sağ dizini sağlıklı hale getirmek için çalışan tüm günlerin doruk noktası, Leonard'ın Pazartesi gecesi Denver'da Nuggets'a karşı Batı Konferansı playofflarının 2. oyunundaki hakimiyetiydi.

Perşembe gecesi Oyun 3'e ve Intuit Dome'da Cumartesi öğleden sonra Oyun 4'e dönmeden önce Clippers'a 1-1'de bile Clippers'a 1-1'e yardımcı olmak için 39 dakikada 39 puan kazanırken 19 atıştan sadece dördünü kaçırdı.

James Harden, Leonard'ın sürekli olarak vücudunda çalışma isteğine övgüsünde özlü oldu.

“Her. Bekar. Gün. Bu hazırlık gibi,” dedi Harden Pazartesi gecesi Denver'da 2. Oyundan sonra. “Bu tedavi. Bu onun vücudunun güçlendirilmesi. Bu düzeltici. Ve sonra mahkemeye çıkıp hepsini bir araya getirmek gibi. Her. Her. Bekar. Gün…

“Şans onun yanında değil ya da ne olursa olsun, çember yapmayı seviyor. Ama gördüğünüz gibi, sahadayken katil. Kawhi sadece özel.”

Leonard, hasta sağ dizinden dolayı ilk 34 maçı kaçırdı. Sonra sadece 37 maçta ve sadece bir dizi arka arkaya oyun oynadı.

Geçen sezon son sekiz sezon maçını sağ diz iltihabı nedeniyle kaçırdı ve diz yaralanması nedeniyle Clippers'ın Dallas Mavericks'e karşı altı playoff maçından sadece ikisinde oynadı. Leonard geçen yaz Las Vegas'taki ABD basketbol antrenmanlarına davet edildiğinde, dizini dinlemek için eve gönderildi ve Paris Olimpiyatlarına katılamadı.

Bunların hiçbiri Leonard'ın çalışmalarına devam etmesini engellemedi.

Harden'a hayranların ve NBA halkının Leonard'ın buraya geri dönmesi için neye katlandıklarını takdir edip etmedikleri soruldu.

“Naw,” diye cevapladı Harden hemen. “Naw, biraz bile değil. Her zaman olumsuz. Her zaman yaşadığı şey, kontrol edemediği bir şey yüzünden yapamadığı şey. Sanki, aslında dışarıda olduğu ve bu gece böyle performanslar koyduğunda ne kadar harika olduğunu takdir etmiyoruz.

“Ligde ellerinden çıkan ve kontrol edemeyen bir şeyden geçen herkes hakkında böyle hissediyorum. Her zaman olumsuz gibi, insanların her zaman konuştuğu nefret, sanırım bu dünyada yaşadığımız bir şey. Ama benim için her gün, her gün yakın olmak ve koyduğu işi görmek, onu takdir ediyorsunuz.

Bu sezon röportajlarda Leonard, oyunun “sevgisinin” onu nasıl geri getirmeye devam ettiğini ve nasıl öğüttüğünü ve başını nasıl aşağıda tuttuğunu anlattı.

Geçen sezona zorlanmadan önce, bir menisküs gözyaşı nedeniyle Clippers 'serisi 2023'te Phoenix Suns'a karşı sadece iki playoff maçında oynadı. 2021-22 sezonunun tamamını sağ dizinde yırtık bir ön çapraz bağla kaçırdı. Şimdi sağlıklı ve playofflarda takım arkadaşları için orada olmak istiyor.

“Hareket edebildiğim için mutluyum ve oyunu iyi hissediyorum ve gurur duyduğum şey bu sadece sağlıklı olmak” dedi. Yani, orada cephe olabilmek, oyun hangi yöne giderse gitsin bana iyi geliyor. Gururlu olduğum şey bu. Sadece orada olmak ve ekibimle oynamak ve cephe olmak istiyorum. ”

Clippers ile altı mevsimden fazla, olası 492 normal sezon maçından 266'sında oynadı. Yaralanmalar onu çok fazla oyundan soydu, ancak geri dönmeye devam ediyor.

Koç Tyronn Lue, “Birisi ondan her vazgeçtiğinde geri gelir,” dedi. “O çalışkan bir işçi. Vücudunu doğru tutmaya adanmış ve bazen talihsiz şeyler olur. Ama bunu kontrol edemezsiniz. Ama bu iş eksikliği değil. Burada olmak istememe eksikliğinden değil ve bazen kötü şanslar vuruyor. Ama geri dönmeye devam edecek ve şu anda olduğu ve onun için çok mutlu olduğu bu noktaya gelecek.”