Lakers ve Clippers'ın cumartesi maçları Los Angeles'taki yangınlar nedeniyle ertelendi

Birumut

New member
Lakers'ın Cumartesi gecesi Los Angeles'ta yapılması planlanan San Antonio Spurs maçı, Los Angeles bölgesindeki orman yangınları nedeniyle NBA tarafından ertelendi. NBA ayrıca Clippers'ın Charlotte ile Inglewood'daki Intuit Dome'da oynayacağı maçı da erteledi.

Lig, “NBA, Clippers ve Lakers organizasyonları, Los Angeles ve Inglewood'daki yerel yetkililerle Los Angeles bölgesinde devam eden durum hakkında iletişim halindedir ve maç ertelemeleri, hiçbir kaynağın orman yangınına müdahale çabalarından saptırılmayacağını garanti etmektedir” dedi. bir açıklamada söyledi.

Maçlar bu sezon belirlenecek bir tarihte oynanacak. Her iki maçın biletleri de yeniden planlanan maç tarihinde verilecektir.

NBA ve Ulusal Basketbol Oyuncuları Assn. ayrıca Amerikan Kızıl Haçı, World Central Kitchen ve bölgedeki yardım çabalarını destekleyen diğer kuruluşlara “acil yardım” için 1 milyon dolar bağışlamayı planladığını da duyurdu.

Lakers, Cumartesi günkü Spurs maçının oynanacağı inancıyla Cuma günü El Segundo'da bir antrenman yaptı ve aynı zamanda durumun ne kadar değişken olduğunu da anladı.

Palisades yangınının ilk gününde Pacific Palisades'teki evini kaybeden Lakers koçu JJ Redick, takımının Cumartesi günü oynamasına izin verilmesini umduğunu söyledi.

“Yarın ne olursa olsun hazırlıklıyız. Tabii ki NBA, Spurs ve şehirle birlikte çalışacağız ve doğru olanı yapacağız. Yarın oynamak istiyorum; Yarın antrenörlük yapmak istiyorum. Bu adamların yarın oynamasını istiyorum ve eğer oynayabilirsek oynarız” dedi Redick. “Bundan etkilenen herkes için bir yas süreci olduğuna inanıyorum. Bir iyileşme süreci var. Sadece kendi adıma konuşabilirim, iyileşme ve yas sürecimin bir kısmı burada bu adamlarla birlikte olmak ve basketbol koçluğu yapmaktır.”

Lakers, maç Cuma gecesi ertelenmeden önce Cumartesi sabahı için bir atış bile planlamıştı. Takımın Perşembe günü Charlotte'a karşı oynayacağı maç da ertelendi.
Her iki karşılaşma da ileri bir tarihe ertelenecek.

Lakers'ın Pazartesi günü Crypto.com Arena'da San Antonio ile tekrar karşılaşması planlanıyor.

Clippers, sosyal medyada 18 Ocak'taki UFC 311 de dahil olmak üzere gelecek haftaki takvimlerindeki etkinliklerin planlandığı gibi devam edeceğini belirten bir mesaj yayınladı. Intuit Dome ayrıca 30 Ocak için bir yardım konseri duyurdu.