Luka Doncic ticaretinden sonra LeBron James'e Lakers'a ne kadar kararlı?

Birumut

New member
Olduğu gibi, Lakers, 40 yıllık LeBron James'in etrafında mümkün olan en iyi takımı inşa etmek için geleceklerini feda etme konusunda isteksizdi.

Şimdi, Lakers bir sonraki LeBron için ticaret yaparken, eski LeBron'un geleceğe şimdiki zamana daha fazla öncelik verebileceklerinden endişe ediyor muydu?

“Bunun nesi var?” James cevapladı.

Ona kamu kampanyalarını doğrudan veya dolaylı olarak Lakers yönetimini, son zamanlarda yapılan her ticaret tarihine kadar geçen haftalarda kadroyu geliştirmek için hatırlatmadan önce, “Endişelerim olsaydı, ticaretsiz maddemden feragat ederdim Ve buradan kalktı. “

Bildirge tamamen ikna edici değildi, yüzünden değil Ne Dedi ama yüzünden Nasıl dedi.

Vücut dili, sesi monoton olduğu ve dudakları takip edildiği için kariyerinin geri kalanı için Lakers ile kalma ihtimaline kesinlikle coşku göstermedi.

James'e hala Lakers ile emekli olmayı öngörüp düşünmediğini sordum. Sadece beş hafta önce, bunun “plan” olduğunu söyledi, ancak bu yaz 2025-26 sezonu için bir oyuncu seçeneğini azaltarak serbest bir ajan olabilir.

“Demek istediğim, dinle, şu anda buradayım,” dedi James. Şu anda buradayım. Lakers organizasyonuna bağlıyım. ”

Daha spesifik olarak, ekibin yeni satın alınan üç oyuncusunu entegre etmeye yardım etmeye kararlı olduğunu söyledi.

James, “Takımın bir lideri olarak, takımın kaptanlarından biri olarak, mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmek benim işim” dedi.

Bu yüzden sözleşmesinde ticaretsiz hükmden feragat etmedi-şimdilik. O burada – şimdilik. Lakers ile emekli olmak istemediğini söylemedi, ama ikisini de istediğini söylemedi.

Belki James, ekibinin bir gecede dönüşümünden, seçkin yardımcılığına ve Dallas Mavericks'e belirsiz bir şekilde takas eden yakın arkadaşı Anthony Davis'e saygısızlıktan çok memnun olmak istemedi. Belki James ne kadar üzgün olduğunu gizliyordu.

Ya da büyük olasılıkla, belki James, Lakers'ın aniden ekibi olmaktan Luka Doncic'e nasıl gittiğini bilmiyordu.

James kötü şöhretli pasif-agresif. Sık sık ne istediğini açıkça söylemekten kaçınır, ancak genellikle nasıl hissettiğini aktarmanın bir yolunu bulur.

Geçen sezonun sonunda Lakers için son sezonunu oynadığını düşünüp düşünmediğini söylemeyi reddettiğinde, temelde onları daha iyi oyuncularla çevrelemeye ve oğlu Bronny'yi hazırlamaya çağırıyordu. Geçen ay Lakers'ın kazanmak için “mükemmel basketbol” oynamak zorunda olduklarını söylediğinde, takımı yükseltmelerini talep ediyordu.

Lakers'ın Salı gecesi The Intuit Dome'daki Clippers'a karşı 122-97 zaferinden sonraki sözleri, karakteristik olmayan bir şekilde deşifre edilmesi zordu.

Neden?

Muhtemelen hala Doncic ticaretinin onu nasıl etkileyeceğini anlamaya çalıştığı için.

James, 22 yıllık kariyerini oynadığı her takımda en önemli kişi olarak geçirdi ve bu da takımların sahiplerini sayıyor. Erdemlerini büyütmek için tasarlanmış kadroların yapımını etkiledi ve haklı olarak. Tüm zamanların en büyük oyuncularından biri.

Kariyerinin bu son aşamasında bile James, Lakers üzerinde önemli güç kullandı. Bir takımı kendi başına bir şampiyonaya taşıma yeteneğini kaybetmiş olabilir, ancak yıldızlığı, başka türlü beceriksiz bir franchise satmak için bir şeyler sundu. Lakers'ın James'e sahip olduğu sürece alakalı. James onların oğlunu hazırlamalarını istediğinde yaptılar.

Doncic, James'in kaldıraçına mal oldu. Doncic için ticaretlerini sonuçlandırmadan önce, Lakers, James'in emekli olduğu düşüncesinden korkmuş olmalıydı, çünkü onları Kobe Bryant'ın emekli ve James'in gelişi arasında katlandıkları karanlık yaşa gönderecekti. Doncic, Lakers'a bir şampiyonluk vermeyebilir, ancak onlara bir kimlik sağlayacaktır. Sloven, kuşak bir golcü olmanın yanı sıra İspanyolca konuşuyor, bu da James'in asla yapamayacağı şekilde ağır Latino şehriyle bağlantı kurmasına yardımcı olabilir.

Genel müdür Rob Pelinka, Doncic'in tanıtım haber konferansında günün erken saatlerinde “Luka uzun vadeli inşa ettiğimiz şeyin merkezinde olacak” dedi. Pelinka James'den hiç bahsetmedi.

Bir ticaretin tamamlanıncaya kadar eserlerde olduğunun farkında olmayan James, anlaşmanın büyüklüğünün onu şok ettiğini söyledi.

“Bunu hiç görmedim” dedi. “Bu kadar hepsini gördüm. Hiç böyle bir işlemin parçası olmadım. Bu farklıydı. “

Sahibi Jerry Buss'ın ölümünden bu yana, Lakers'ın en az direniş yolunu aldığı bilinmektedir. Bu durumda, bu James ve Doncic'in birlikte iyi oynaması, iki oyuncunun Lakers'ı bir unvana götürmesi ve yaşlanmayan James'in yumuşak gövdeli Doncic'e kendisine nasıl daha iyi bakacağını öğretmesi olacaktır.

Böyle bir senaryo, ilgili herkes için bir kazanç olarak sayılır ve James, Lakers'ın Clippers üzerindeki kazanması sırasında ve sonra hayranlığını paylaşırken, tezgahtaki yeni gelenlerin yanında oturan Doncic ile bir ilişki kurma sürecine başladı.

“Luka bir süredir NBA'de en sevdiğim oyuncu oldu,” dedi James.

Doncic, James'i uzun zamandır uzaktan hayran bıraktığını ve yanında oynamanın “bir rüya gerçekleşeceğini” söyledi.

Ancak ortaklık çok iyi bir başarısızlık olabilir. James ve Doncic hem topu ellerinde tutmayı severler ve en azından birinin topu nasıl oynayacağını anlaması gerekir. Ekibin savunması da sorunlu olabilir, özellikle de Lakers Perşembe günü ticaret son tarihinden önce bir merkez inmezse. James, Clippers'a karşı defansif olarak sağlamdı, ama yaşında zeminin bu ucunda ne kadar tutarlı olabilir? Doncic ve Austin Reaves sadece en sınırlı saldırı oyuncularını koruyabilirler.

James, “Yerde nasıl görüneceğini sindirmek şu anda zor.”

Muhtemelen James'in geleceği hakkında belirsizdi.

James, Lakers için oynayarak Los Angeles'ta yaşayan başka bir şampiyonluk kazandığından daha fazla değer verdiğini gösterdi. Akıllı para, kariyerini Lakers ile bitirmek için onun üzerinde olurdu.

Peki ya Lakers gelecek sezondan sonra serbest ajan olduğunda onu yeniden imzalamak istemiyorsa? Ya ekip oğlunu geliştirme taahhüdünde sallanırsa?

Seçim onun olmayabilir.

Kariyerinde ilk kez, LeBron James kontrol altında değil.