Norman Powell ve James Harden, Clippers'ı Portland'a karşı önde götürüyor

Birumut

New member
Clippers, Salı gecesi Intuit Dome'da Portland Trail Blazers'a karşı oynanan NBA Kupası çekişmesinden elendi. Ancak bu gecenin öncelikli hedefi Clippers'ın yüksek seviyede mücadeleye devam etmesi ve boğucu savunmasını oynamasıydı.

Norman Powell'ın etkili sayı atması ve James Harden'ın hücumdaki performansını sürdürmesiyle Clippers, Trail Blazers'ı 127-105 mağlup etti.

Clippers koçu Tyronn Lue, “Sadece hücum açısından bazı iyi şeyler yaptığımızı düşündüm” dedi. “Savunmada bazı aksaklıklar yaşadığımızı düşünüyorum. İyi hücum oynadığımızda bunun savunmanızı etkilemesine ve gardınızı düşürmesine izin veremezsiniz. Bu gece savunma açısından pek iyi olmadığımızı düşündüm.”

Her iki durumda da Clippers, son 10 maçının sekizini istikrarlı bir şekilde ve Powell ve Harden'ın geri sahasındaki liderliği takip ederek kazandı. Powell güçlü başladı ve 30 sayılık bir çabayla ilk beş şutunu sahadan 15'e 11 ve üç sayı aralığından yediye beş atarak attı.

Bu, hamstring sakatlığı nedeniyle önceki altı maçı kaçırdıktan sonra geri döndüğü ikinci maçtı. Dakika kısıtlaması var ama Portland'a karşı 25 dakika 15 saniyenin en iyi performansını sergiledi.

Powell, “Sadece çalışıyorum” dedi. “Sadece onunla kalıyorum. Kontrol antrenmanlarını yapıyorum, sadece hazır kalarak. Gerçekten bu kadar.”

Harden için bu bir başka dönüm noktası maçıydı. Sezonu 23 sayıyla tamamlayan Harden, 16 yıllık kariyeri boyunca 26.399 sayı atarak Paul Pierce'ı geride bırakarak NBA'in tüm zamanların en skorer listesinde 17. sıraya yerleşti. Harden ayrıca yedi asist yaptı ve üçüncü çeyreğin sonunda attığı üç sayılık basketle kendi skorunu sınırladı ve Clippers'a 13 sayılık üstünlük sağladı.

Lue, “Bu organizasyonda bu tür dönüm noktalarına ulaşmanız çok büyük bir başarıdır” dedi. “Burada çok sayıda harika oyuncuya sahip olduğumuz için şanslıyız ve James de onlardan biri. Bu yüzden onun adına çok mutluyum ve tahtada yükselmeye devam edecek.”

Clippers üçüncü çeyrekte kontrolü ele geçirdi ve Trail Blazers'ı (8-14) 20 sayıya kadar korudu. Dördüncü turda da geri durmadılar ve 26 puanlık bir fark yakaladılar. Sahadan %55,3 ve üçlük aralığından %51,4 şut atarak Intuit Dome'da art arda dokuzuncu galibiyetlerini garantilediler; bu, takımın 2019-20 sezonunda üst üste 10 galibiyetten bu yana iç sahadaki en uzun galibiyet serisiydi.

Clippers için pek de iyi bir haber değildi bu. Kilit yedek oyuncu Terance Mann'ın üçüncü çeyrekte sol elindeki orta parmağı kırıldı. Ameliyata ihtiyacı olup olmadığını belirlemek için Çarşamba günü bir el uzmanı tarafından değerlendirilecek.

Lue, Mann'ın Çarşamba günkü Minnesota Timberwolves maçındaki kaybıyla ilgili olarak “Bu kesinlikle takımımızı etkiliyor” dedi. “Yarın ona onsuz ilk bakışımız olacak. Ancak T-Mann'in getirdiği enerji, yedek kulübesinden çıktığından beri gerçekten iyi oynuyor. Bu yüzden son maçı oynadıktan sonra bunun gerçekleşmesi iyi bir zamanlama değil.”

Clippers forveti Derrick Jones Jr. (ortada), Trail Blazers guardları Anfernee Simons (solda) ve Shaedon Sharpe'ın üzerinden smaç basıyor.

Clippers forveti Derrick Jones Jr. (ortada), Salı günü ilk yarıda Trail Blazers guardları Anfernee Simons (solda) ve Shaedon Sharpe'ın üzerinden smaç basıyor.

(Mark J. Terrill / Associated Press)

Clippers, NBA Kupası maçını 2-2 tamamladı. Ancak toplamda 14-9'luk bir rekora sahip olan Clippers, her maçta doğru eforu göstermeye odaklanmayı sürdürdü.

Lue, “Rahatlayamıyoruz” dedi. “Hedefimiz sezon boyunca savunmada ilk beşte yer almak ve bunu yapıyoruz, böylece ipi bırakamayız. Ve sonra her gece doğru zihniyete sahip olmak. Geçişler ve çekimler için geldiğimizde bu zamanlardan faydalanmalıyız çünkü tüm ay boyunca pratik yapacak vaktimiz olmadı, çünkü her gün ya da gün aşırı oynuyoruz. Yani sadece kilitlenmek, zihinsel olarak keskin olmak, film izlemek, ne yapmamız gerektiğini anlamak ve adamlarımızın şu ana kadar bu konuda iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum.”