Charles Barkley, yeni NBA TV anlaşması hakkında: 'TNT'nin bir şansı olduğundan emin değilim'

Birumut

New member
Charles Barkley, Cuma sabahı Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, bu hafta birçok basketbolseverin hissettiği duyguları dile getirdi:

“Bu çok kötü.”

TNT'nin popüler stüdyo programı “Inside the NBA”de uzun süredir analistlik yapan Barkley, ligin NBCUniversal, Walt Disney Co.'nun ESPN'i ve Amazon ile 2025-26 sezonundan itibaren başlayacak 11 yıllık, 76 milyar dolarlık medya hakları anlaşmasını tamamlamasından iki gün sonra yayınladığı bir açıklamada bu açıklamayı yaptı.

Bu anlaşma, 1989'dan beri NBA maçlarını yayınlayan TNT'nin önümüzdeki sezondan sonra bunu yapmayacağı anlamına geliyor. Ana şirket Warner Bros. Discovery, Cuma günü New York Yüksek Mahkemesi'nde NBA'e karşı dava açtı ve ligin, Turner'ın yeni sözleşmede Amazon'dan gelen bir teklifi karşılama haklarını yerine getirmeyi reddederek mevcut anlaşmasını ihlal ettiğini iddia etti.

Barkley geri adım atmadı.

“Açıkça NBA başından beri bizimle ayrılmak istiyordu,” diye yazdı. “TNT'nin hiç şansı olduğundan emin değilim. TNT parayı eşleştirdi, ancak lig Amazon ve bu teknoloji şirketlerinin gelecekte iki katına çıktıklarında haklar için ödeme yapmaya istekli olan tek şirketler olduğunu biliyor. NBA onları kızdırmak istemedi.

“Sahiplerin ve komisyoncuların taraftarlar yerine parayı seçmesi üzücü bir gün. Bu çok kötü.”

Barkley, Cuma günü “Dan Patrick Show”a katılarak konuyu daha ayrıntılı bir şekilde anlattı.

“Gerçekten olduğunu düşündüğüm şey, 'başka bir ortak getirdikleri için, bu NBA ve oyuncular tarafından son çare olarak yapılan bir nakit kapma girişimiydi,” dedi Barkley. “Bu yüzden 11 yıllık bir anlaşma imzaladıklarını düşünüyorum, bir nevi, 'Hey, şu anda mümkün olduğunca çok para kazanalım. Bu bizim elmanın son lokması olacak çünkü TNT, ABC/ESPN bundan sonra daha fazla para ödemeyecekler.' Bu yüzden bence şöyle diyorlar… 'Yayınla yatağa girelim çünkü 11 yıl içinde bizi karşılayabilecek tek kişiler onlar olacak. Bu sadece benim dürüst fikrim.”

NBA yorum yapmayı reddetti.

“Inside the NBA” 1989'da başladı. Ernie Johnson, bir sonraki yıl programın ilk ve tek kalıcı sunucusu oldu ve daha sonra analistler Kenny Smith (1998), Barkley (2000) ve Shaquille O'Neal (2011) katıldı. Yıllar geçtikçe program bol miktarda basketbol analizi ve bolca kahkaha sağladı.

Her şeyin sonuna geliniyor gibi görünüyor, ama henüz değil.

Barkley, “Gelecek sezon size elimizden gelen her şeyi vereceğiz” diye yazdı.

Barkley geçen ay, hak anlaşmasında ne olursa olsun gelecek sezonun televizyondaki son sezonu olacağını söyledi. Ancak Patrick'e “NBA'i ileriye taşıyan üç kanalla da görüştüğünü” itiraf etti.

“Onların çağrısını yanıtlamamak aptallık olurdu” diyen Barkley, bir yıl içinde emekli olma eğiliminde olduğunu da sözlerine ekledi.