Clippers, dizinden dolayı Kawhi Leonard'ın kamp çalışmalarına sınırlama getirecek

Birumut

New member
Clippers antrenman kampı yaklaşırken, yıldız Kawhi Leonard'ın sağ dizindeki iltihaplanmanın ardından geçen sezonun sonlarında ve play-off'ların ilk turunda sahalardan uzak durmasının ardından sağlık durumuyla ilgili sorular dönmeye devam ediyor.

Basketbol operasyonları başkanı Lawrence Frank Salı günü yaptığı açıklamada, Leonard'ın şişlikle uğraştığını ancak sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Geçen sezonun başında Leonard son yılların en sağlıklı oyuncusuydu ve 68 maçta forma giydi. Ancak bu, tamamen kaçırdığı 2021-22 sezonunu saymazsak, üst üste bitiremediği üçüncü sezondu.

Leonard, Clippers'ta görev yaptığı süre boyunca, kendisini 2021-22 sezonunda kenarda bırakan ön çapraz bağın kısmi yırtılması, 2023 play-off'ları sırasında menisküs yırtığı ve mevcut diz iltihabı vakası da dahil olmak üzere kapsamlı bir sakatlık geçmişiyle mücadele etti.

Frank, “Bununla uğraşmak zorunda kalması gerçekten talihsiz bir durum ama biz doğru yönde ilerliyoruz” dedi. “Hedefimiz onu %100'e çıkarmak, böylece sadece bu yıl değil, uzun yıllar boyunca harika bir sezon geçirebilir.”

Ekip, Leonard'ın iyileşmesine rehberlik edecek, Leonard'ın dizindeki yükü güçlendirmeye ve kademeli olarak artırmaya odaklanacak ayrıntılı bir plan geliştirdi. Frank şişliğin önemli ölçüde azaldığını söylerken Clippers temkinli bir yaklaşım izlemeyi ve Leonard'ın antrenman kampı sırasındaki aktivitesini sınırlamayı planlıyor.



Clippers'ın basketbol operasyonları başkanı Lawrence Frank Salı günü yaptığı açıklamada, Kawhi Leonard'ın öncelikle temkinli bir yaklaşım üzerinde çalışacağını ve Leonard'ın antrenman kampı sırasındaki faaliyetlerini sınırlandıracağını söyledi.

(Wally Skalij/Haberler)



Leonard bu yaz Olimpiyat Oyunlarına geri dönmeyi denedi ancak ABD Takımı kampından eve gönderildi.

Frank şişlik hakkında “Neredeyse geçti” dedi. “Antrenman kampı sırasında her şeye katılmak istiyor ama biz onu antrenman çalışmalarından uzak tutacağız ve gerçekten güçlendirmeye odaklanacağız.”

Soru, Leonard'ın 23 Ekim'de Intuit Dome'da Phoenix Suns'a karşı oynayacağı sezon açılışına hazır olup olmayacağı. Antrenman kampı Pazartesi günü açılıyor ve sezon öncesi açılış maçı 5 Ekim'de Hawaii'deki Golden State Warriors'a karşı oynanacak.

Frank, Leonard'ın hazır olup olmayacağı konusunda kesin bir bilgi vermedi. Kendisi, offseasonun altı kez All-Star olmuş oyuncuyu tamamen sağlıklı olmaya yaklaştırmaya ve süreci aceleye getirmemeye adandığını belirtti.

Frank, “Zamanlama dizinin her aşamaya nasıl tepki vereceğine bağlı olacak” dedi. “Kimsenin kristal küresi yok. … Harika bir yıl geçirmek konusunda son derece kararlı olduğunu biliyorum, ancak konu vücudunuz ve sağlığınız olduğunda, buna zaman çerçevesi koyduğunuzu sanmıyorum.

Antrenör Tyronn Lue, Leonard'ın eninde sonunda sağlığına kavuşacağından emin ama temkinli yaklaşımı destekliyor.

Lue, “Adım adım ilerlemeli ve tüm kutuları işaretlediğinden emin olmalıyız” dedi. “Sağlık personeli bize onun her şeyi yapmaya hazır olduğunu ve neler yapabileceğini söyleyecek. Bu yüzden bizim odak noktamız antrenman yapan, bunu çok sıkı yaptığımızdan ve doğru şekilde yaptığımızdan emin olmak. Kısayol yok.”

Leonard'ın yokluğu durumunda, James Harden'ın birincil saldırı silahı rolünü üstlenmesi bekleniyor; Lue'nun Leonard müsait olduğunda bile planladığı bir senaryo bu.

Lue, “Daha fazla ikili atış ve basketbolda gol atmak” dedi. “Daha fazla çekim yapıyorum. Aynı zamanda dinamik bir oyun kurucu.”

Paul George'un serbest oyuncu döneminde Philadelphia'ya gitmesiyle Clippers'ın atağı artık Leonard ve Harden'ın yeni bire iki yumruğu etrafında dönüyor.

Lue, “PG gibi bir oyuncuyu kaybettiğinizde, o tür bir oyuncunun yerini doldurmaya çalışmak her zaman zordur” dedi. “James ve Kawhi hücumda bize yardımcı olacaklar. … Doğru mesafeye sahip olduğumuzdan, doğru adamların topu elimizde tuttuğundan ve doğru oyunu oynadığımızdan emin olmak için herkesin buna uyması gerekiyor.”


Clippers başantrenörü Tyronn Lue, Salı günü Inglewood'daki Intuit Dome'da düzenlenen basın toplantısında gazetecilere konuşuyor.


Clippers başantrenörü Tyronn Lue, Salı günü Inglewood'daki Intuit Dome'da düzenlenen basın toplantısında gazetecilere konuşuyor.

(Wally Skalij/Haberler)



Clippers'ın hücum hiyerarşi düzeni netliğini koruyor ve Frank'e göre bu durum takımın işlerini kolaylaştırıyor. Clippers'ta ilk sezonuna giren Harden, geçen yılki erken sezon takasının ardından kendisini tamamen entegre etti ve bu durum başlangıçta ona hücumdaki rolünü öğrenme ve kimya oluşturma konusunda arayı kapatma fırsatı verdi.

Frank, “Takas almak her zaman zordur ve bir eğitim kampından geçmediğinizde takımla bağlarınızı geliştiremezsiniz” dedi. “Kendisini tamamen takıma kaptırmış durumda.”

Bunun şampiyonluk kalibresinde bir kadro olup olmadığına dair söylentiler ve sorular var ve Frank, dışarıdan gelen gürültüyü kabul etmekten çekinmedi. Sağlıklı bir Harden ve Leonard'a sahiplerse, derinlik katmak ve onları tamamlayacak bir kadro oluşturmak için yaptıkları hamlelerin Batı Konferansı'nda rekabet etmelerini sağlayabileceğine inanıyor.

Frank, “İnternetim var” dedi. “Bir tavan koyup ne olabileceğimizi ve olamayacağımızı söylemeyeceğim. … Çok fazla okumayacağım ama gördüklerim arasındaki kimyayı ve dostluğu seviyorum. Sahip olduğumuz en büyük şey fırsattır.”