Jeff Van Gundy'nin talepleri Clippers'ı savunmada cimrileştiriyor

Birumut

New member
Belki de en iyi savunmacıları Kawhi Leonard'a rağmen tüm sezon öncesi boyunca Clippers savunmada takımları geride bıraktı.

Clippers, antrenman kampı boyunca zorlu bir savunma grubu olmayı, rakiplerin gol atmasını zorlaştırmayı, savunmada cesur ve sağlam olmayı hedefledi.

Pazartesi gecesi sezon öncesi Dallas Mavericks'e karşı alınan galibiyetin ardından James Harden, “Savunma açısından bunun peşindeyiz” dedi.

Clippers, Mavericks'e karşı 20 top çalma kaydetti. Center Ivica Zubac dört sayıyla başı çekerken, Harden ve Kevin Porter Jr. üç sayıyla liderliğini sürdürdü.

Clippers'ın yardımcı antrenörü Jeff Van Gundy savunmadan sorumluydu ve üst düzey oyun konusunda ısrar ediyordu.

Harden, “Bazı şeyleri temizlememiz lazım” dedi. “Mükemmel olmak istiyoruz. Jeff Van Gundy var, savunmada mükemmel olduğu konusunda her gün yanımızda çünkü bu bizim şansımız gibi bir şey. İşte asıl odak noktamız bu ve sizin de görebileceğiniz gibi, buna kısa bir bakış [Monday night]. Bu bazı hızlı hücum fırsatları yarattı ve biz bunları dönüştürdük. Bu yüzden şapkamızı çıkaracağız.”

Clippers, dört hazırlık maçında maç başına ortalama 98 sayı atmayı başardı. Yalnızca Brooklyn Nets, Clippers'a karşı 100 sayıdan (106) fazla sayı attı.

Clippers'ın yardımcı koçu Brian Shaw da Van Gundy'nin takımın savunmaya odaklanmasına öncülük ettiği için teşekkür etti.

Shaw, “Demek istediğim, her zaman iyileştirmeye yer vardır” dedi. “Bence en büyük şey, Van Gundy'nin onları süper agresif olma konusunda güçlendirmiş olması, yani sıkı oynadıkları sürece hata yapamayacaklar. Ve dediğim gibi agresif olmak.”

Shaw, Derek Jones Jr, Kris Dunn, Porter, Terance Mann ve Amir Cofey gibi üst kanat savunucularına sahip olduklarını söyledi.

Bu, Clippers'ın sahanın her yerinde savunma yapabileceği ve herhangi biriyle rahat hissedebileceği anlamına geliyor.

Shaw, “Birden fazla pozisyonda oynayabilen ve birden fazla pozisyonu savunabilen oyuncular açısından çok yönlülüğümüz var” dedi. “Yani bu bizim gücümüz olmalı.”

Clippers bu gücünü perşembe günü Intuit Dome'da Sacramento Kings'e karşı oynayacağı sezon öncesi finalinde kullanmak zorunda kalacak ve Leonard sağ dizindeki iltihaplanma nedeniyle oynayamayacak. Leonard'ın Clippers'ın sezon açılışında 23 Ekim'de evinde Phoenix Suns'a karşı oynayıp oynamayacağı henüz belli değil.

Shaw, “Günlük olarak yaptığımız işin bir parçası olmadı” dedi. “Ona karşı sabırlı olacağımızı gösteren bir şirket çizgisi olduğunu biliyorum. Bu yüzden dizini kendi başına (ve) tıbbi kadromuzla birlikte iyileştirmek ve güçlendirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor ve biz sadece elimizdeki adamlarla uğraşıyoruz.