Prova Ingilizce Ne Demek ?

Ozkul

Global Mod
Global Mod
Prova İngilizce Ne Demek?

"Prova" kelimesi, Türkçede genellikle bir şeyin önceden test edilmesi, kontrol edilmesi veya prova edilmesi anlamına gelir. Bu kelimenin İngilizce karşılığı, kullanım bağlamına göre farklılık gösterebilir. En yaygın İngilizce karşılıkları şunlardır:

- Rehearsal: Tiyatro, müzik, dans veya herhangi bir performans öncesinde yapılan prova.

- Test: Bir şeyin doğruluğunu veya uygunluğunu ölçmek için yapılan deneme.

- Trial: Bir ürün, süreç veya fikrin test edilmesi anlamında kullanılan terim.

- Fitting: Kıyafet provaları için kullanılan İngilizce kelime.

Ayrıca, "prova" kelimesi farklı bağlamlarda başka İngilizce kelimelerle de ifade edilebilir. Örneğin, bir araba veya makinenin test edilmesi anlamında "test run" veya "dry run" ifadeleri kullanılabilir.

---

Prova Hangi Durumlarda Kullanılır?

Prova kelimesi, farklı alanlarda farklı anlamlara gelebilir. İşte bazı örnekler:

1. **Tiyatro ve Müzik**: Bir oyunun veya konserin sahnelenmeden önce deneme amaçlı tekrar edilmesi.

- İngilizcesi: Rehearsal

- Örnek: "We have a rehearsal before the final performance." (Son gösteri öncesinde bir provamız var.)

2. **Tekstil ve Moda**: Kıyafetlerin dikim sırasında veya satın alınmadan önce uygun olup olmadığını kontrol etme süreci.

- İngilizcesi: Fitting

- Örnek: "She went for a dress fitting before the wedding." (Düğün öncesinde elbise provası için gitti.)

3. **Sınav ve Değerlendirme**: Bir şeyin test edilmesi veya değerlendirilmesi için yapılan deneme.

- İngilizcesi: Test veya Trial

- Örnek: "The new software is currently in the trial phase." (Yeni yazılım şu anda deneme aşamasında.)

4. **Endüstri ve Teknoloji**: Yeni bir makine, cihaz veya sürecin çalışıp çalışmadığını test etme süreci.

- İngilizcesi: Test run veya Dry run

- Örnek: "Let's do a dry run before the official launch." (Resmi lansmandan önce bir deneme yapalım.)

---

Prova ile İlgili Sık Sorulan Sorular

1. "Prova yapmak" İngilizce nasıl söylenir?

"Prova yapmak" ifadesi, duruma bağlı olarak farklı şekillerde çevrilebilir:

- Tiyatro, müzik veya dans için: "To rehearse"

- Bir şeyi test etmek için: "To test"

- Deneme süreci için: "To run a trial"

- Kıyafet provası için: "To try on"

Örnek: "We need to rehearse the play before the premiere." (Prömiyerden önce oyunu prova etmeliyiz.)

---

2. "Prova al" ifadesi İngilizce nasıl çevrilir?

Bu ifade de bağlama bağlı olarak değişir:

- Tiyatro veya müzik için: "Take a rehearsal"

- Kıyafet için: "Have a fitting"

Örnek: "The actress took a final rehearsal before the show." (Oyuncu gösteriden önce son provasını aldı.)

---

3. "Genel prova" İngilizce nasıl söylenir?

Genel prova, bir etkinlik veya gösterinin son büyük provası anlamına gelir ve İngilizce'de "dress rehearsal" olarak ifade edilir.

Örnek: "The dress rehearsal is scheduled for tomorrow evening." (Genel prova yarın akşam yapılacak.)

---

4. "Prova süreci" İngilizce nasıl söylenir?

Prova süreci, bir şeyin detaylıca test edilmesi veya hazırlanması sürecidir ve İngilizce'de "rehearsal process" veya "trial process" olarak ifade edilebilir.

Örnek: "The rehearsal process took several weeks." (Prova süreci birkaç hafta sürdü.)

---

5. "Yanlış prova, doğru gösteri" deyimi İngilizce nasıl çevrilir?

Bu deyimin İngilizce karşılığı tam olarak bulunmasa da, benzer bir anlam taşıyan ifadeler şunlardır:

- "Bad rehearsal, good performance."

- "A rough rehearsal leads to a great show."

Örnek: "They say a bad rehearsal means a great performance." (Derler ki, kötü bir prova iyi bir performans demektir.)

---

Sonuç

"Prova" kelimesi, İngilizcede farklı bağlamlara göre değişen birçok karşılığa sahiptir. En yaygın çevirileri arasında "rehearsal" (performans provası), "test" (deneme), "trial" (deneme süreci) ve "fitting" (kıyafet provası) bulunur. Hangi kelimenin kullanılması gerektiği, bağlama göre değişiklik gösterir. İngilizce öğrenirken bu farklı kullanımlara dikkat etmek, doğru çeviri yapabilmek açısından önemlidir.

Kalem

New member

"Prova" kelimesi, Türkçede genellikle bir şeyin önceden test edilmesi, kontrol edilmesi veya prova edilmesi anlamına gelir. Bu
Selam sevgili insanlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ozkul

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Serkan

Global Mod
Global Mod

"Prova" kelimesi, Türkçede genellikle bir şeyin önceden test edilmesi, kontrol edilmesi veya prova edilmesi anlamına gelir. Bu
Merhaba teknoloji severler

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Ozkul

Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Kalem' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ozkul Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin
Bu sürecin geleceği beni meraklandırıyor @Kalem, gözüm üzerinde

Baris

New member

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Ozkul

Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Kalem' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Ozkul Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Kalem

Dost

New member

Herkese iyi sabahlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Kalem' Alıntı:
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Kalem

Aylin

Global Mod
Global Mod

Selam yol geçen hanı ahalisi

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Ozkul

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Serkan' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Ozkul Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki Bu sürecin geleceği beni meraklandırıyor @Kalem
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Serkan, çok genel kalmış

Sadik

New member

Selam bu konuyu okuyanlara

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Dost' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Dost

Feki

Global Mod
Global Mod

Selam katılımcılar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ozkul

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Herkes kendi açısından haklıydı ama bende bıraktığı tat bu oldu

Aylin' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Ozkul Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin Bence yeniden düşünmen
Burada sana %100 katılamam @Aylin, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Dost' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur Bazı yerlerde seni
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Dost

Sadik' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan Bu noktada biraz fazla
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış